Hoeslijn
Voor onze klant Simonato in Italië ontwikkelden wij een unieke inhoeslijn met inhoes- en trayvulmachines voor basilicumplanten. Om de hoge kwaliteit van Simonato te handhaven, wordt elke plant voor het inhoezen handmatig gecontroleerd. De medewerker plaatst de plant in een speciale beker die niet alleen de pot, maar ook de plant stabiliseert. We hebben de inhoesmachine aangepast aan Simonato's bekroonde hoezen voor een perfecte presentatie. De machine is ook instelbaar voor verschillende maten hoezen en trays, en voor papieren hoezen.
Onze automatische trayvuller is volledig geïntegreerd in de sleeving lijn en geïntegreerd met onze tray denester. De gevulde trays worden gebufferd en zijn klaar voor transport. De volledige lijn schakelt met een druk op de knop tussen tray- en hoesformaten. De machine verwerkt 1.600 planten per uur, maar dit kan oplopen tot 2.000.
Simonato
Simonato teelt en verkoopt het hele jaar door biologische aromatische kruiden, waaronder basilicum, salie, peterselie, bieslook, rozemarijn, munt, oregano, marjolein, tijm, dille, citroenmelisse, koriander, waterkers, kervel, kamille, lavendel en zoethout. Met een geschiedenis die teruggaat tot de eerste helft van de 20e eeuw, heeft Simonato nu de derde generatie ondernemers bereikt.
De omschakeling naar biologisch begon in 1997. In 2000 werd de biologische certificering afgegeven door ICEA, het Italiaanse Instituut voor Ethische en Milieucertificering. Het bedrijf van de gebroeders Simonato is gevestigd in Due Carrare, in de provincie Padua, en beslaat een totale kasoppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter. Het is een van de grootste Italiaanse bedrijven voor de biologische teelt van aromatische planten.