Bosman van Zaal
nl
ENNLDE

Oplossingen

  • Vertical Farming
  • Veredeling en Plant-Based R&D
  • Zacht Fruit Teelt
  • Vermeerdering en Bosbouw
  • Sierteelt
  • Groenteteelt

Vakgebieden

  • Logistiek en robotica
  • Systemen voor groeiondersteuning
  • Data en Business Intelligence
  • Kassen en Constructies
  • Systemen voor algengroei

Ons werk

  • Onze aanpak
  • Case studies
  • Turnkey

Onze mensen

  • Over ons
  • Jobs
  • Ons team

Ons nieuws

  • Artikelen en events
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy verklaring
  • Algemene voorwaarden
Contact
teaser image

Meer over Vertical Farming

teaser image

Meer over Solar Heating

Koolen Champignons

“Van oogsten tot verpakken kost slechts 30 minuten. Naar mijn weten is er niemand anders zo snel.”

Arrow Image

Champignons oogsten

In de handel is het van cruciaal belang om via de kortst mogelijke aanvoerlijnen verse producten te kunnen leveren. Dit geldt zeker voor champignons. Koolen Champignons in Nederland is daarom in de loop der jaren opgehouden met de daghandel. Het oogsten en verwerken van champignons moet op het hoogste niveau worden uitgevoerd. De producten moeten zo snel mogelijk na de oogst worden opgeslagen in de koudeketen.

Koolen Champignons heeft het proces van de oogst tot en met het verpakte eindproduct samen met Bosman Van Zaal op een specifieke manier opgezet. Het proces neemt slechts 30 minuten in beslag. Een van de eerste dingen die de teler deed om het proces te versnellen, was het scheiden van de teelt- en plukprocessen. Bij traditionele champignonkwekerijen worden champignons van bedden in kweekruimtes geoogst. Wij hebben een zeer efficiënt proces ontwikkeld dat vrijwel geheel geautomatiseerd is.

Arrow Image

Hoge verwerking

Tijdens de oogsttijd komen de plukkers niet in de kweekruimtes.  Een transportband verplaatst de teelttrays naar een oogstruimte, waar de plukkers klaar staan. Hier heeft Koolen Champignons de selectie- en oogstprocessen geoptimaliseerd. Dankzij de automatisering van Bosman Van Zaal kunnen de plukkers de champignons perfect uit de bedden snijden. De bedden worden elke vier uur gedraaid.

In de tussentijd kunnen de champignons die zich nog op de bedden bevinden, met nog eens maximaal 20% groeien. Oftewel 5% per uur. Champignons zijn zeer vatbaar voor schade door machines en kunnen zelfs beschadigd raken wanneer ze met een vinger worden aangeraakt. Daarom moet het oogsten van champignons zeer zorgvuldig worden uitgevoerd en is herverpakken geen optie. De plukkers plaatsen daarom de champignons rechtstreeks in de verpakking die de voorkeur heeft van de klant. Bij het bereiken van het vulgewicht wordt de tray via een andere transportband naar de koudeopslagunit gebracht. De koude lucht voorkomt dat de champignons verder groeien.

Van visie tot oplossing

Geïnspireerd door intensief klantcontact werken we aan geïntegreerde oplossingen. Oplossingen die zo efficiënt mogelijk gebruikmaken van arbeid, tijd, grondstoffen en ruimte. Bij Bosman Van Zaal wordt de productontwikkeling en -realisatie intern door onze eigen multidisciplinaire teams uitgevoerd. Onze stapsgewijze aanpak begint bij uw visie en eindigt bij onze technische oplossing, inclusief levenslang onderhoud.

1. Definiëren

Wat zijn uw wensen en uitdagingen, en hoe definieert u optimale teelt en maximale oogst? Ons multidisciplinaire team dat de oplossingen verzorgt zal naar u luisteren om vervolgens technische installaties voor te stellen.

Arrow Image

2. Ontwerpen

Het uiteindelijke voorstel wordt daarna vertaald naar slimme, vernuftige en praktische ontwerpen van ons eigen team van engineers. Hierbij doen we een beroep op onze jarenlange ervaring en maken we gebruik van de nieuwste technologieën en inzichten.

Arrow Image

3. Realiseren

De technische oplossingen worden in ons geautomatiseerde machinepark door ons gekwalificeerde productieteam vervaardigd. We verzenden wereldwijd en werken met ons eigen personeel of samen met (lokale) partners.

Arrow Image

4. Onderhouden

Na levering blijven we contact met uw bedrijf houden. We bieden trainingen voor werknemers en 24/7 online en plaatselijke dienstverlening, waardoor u kunt rekenen op een lange en efficiënte levensduur van de technische installaties.

Arrow Image

Braziliëlaan 4
1432 DG Aalsmeer
Nederland

+31 297 344 344
info@bosmanvanzaal.com

Bosman Van Zaal Logo
Neem contact op
  • Disclaimer
  • Privacy verklaring
  • Algemene voorwaarden